یا رئوف
بیش از هزارو صد سال است که زمین حجت برحق پروردگار را در میان سکنه خود پنهان نموده و اگرچه همه از برکت آفتاب پشت ابرش بهره مندند. لیکن نشانی از محل حضورش ندارند، به راستی کجا را باید برای یافتنش جستجو کنیم که: ” لیت شعری این استقرت بک النوی …”
عرف است برای یافتن گمشده هایمان اطلاعیه می دهیم. به همه جا سر می زنیم. لکن بزرگانمان به ما آموخته اند که برای یافتن این گمشده باید کوچه پس کوچه های دل را بگردی و چشم دل رابگشایی و خود را بیابی آنجا که خود را یافتی خواهی دیدکه در حضور یار نشسته ای!
یاران
این کلام اطلاعیه ای است برای یافتن خویشتن، بیایید دست در دست هم با استناد به آیات و روایات و راهنمایی بزرگان خود را، بیابیم!
برای یافتن خویش دو قدم برخواهیم داشت امید است به رحمت پروردگار کام سوم از سوی یار باشد.
یک گام اصلاح خود و یک گام اصلاح امور مسلمین.
فعالیت ها
کانون پیش از ثبت رسمی برای رسیدن به مقصد و یافتن مقصود در ظل عنایات حضرت صاحب الامر روحی فداک فعالیت خود را با عنوان گروه جام وصل در اردیبهشت ماه سال ۸۶ آغاز نمود. نماد گروه، یک جام می باشد که خانواده ها با خرید جام (یادآور می شویم که هزینه پرداخت شده برای خرید جام فقط مربوط به تهیه جام است و استفاده خیریه ندارد) عضو گروه شده و در کارهای خیر گروه شریک می شوند. هر جام دارای کارت شناسایی می باشد که شجره خانواده با اصالت پدر و مادر در ریشه در آن نمایش داده شده است. جام وصل وسیله ای است برای وصل اعضاء خانواده به هم و به خانوده های دیگر و اتصال این حلقه بزرگ به آن حلقه اصلی مفقود شده!
قدم اول: خود سازی
گروه درگام نخست با برگزاری جلسات گفتگو، مشاوره و آموزش و اردو های خانوادگی به منظور آشنایی اعضاء با یکدیگر و یاد آوری ویژگیهای مخلوق احسن و یافتن تکالیف عبد در برابر معبود به اصلاح رابطه اعضاء خانواده با خود با دیگران و با معبود می پردازد.
و قدم دوم : اصلاح امور مسلمین
در گام بعد با توجه به این اصل که اگر هر کسی به خویشان و همسایگان خویش رسیدگی کند ( همانطور که پروردگار در کلام خود بارها وبارها سفارش فرموده ) دیگر نیازمندی باقی نمی ماند، لذا اعضاء کمک های خود را به طرق ذیل به گروه اهداء کرده تا بامحوریت شناسایی و کمک به نیازمندان از همسایگان و خویشاوندان خود به مصرف رسانند:
۱- جمع آوری صدقات سلامتی امام زمان (عج) در جام ها برای کمک به نیازمندان و ذبح قربانی
۲- جمع آوری نذورات برای ذبح قربانی برای سلامتی امام زمان (عج) و توزیع گوشت قربانی بین اعضاء و نیازمندان به نیت تبرک
۳- جمع آوری کلیه کمک های نقدی و غیر نقدی اعضا برای کمک به یاری گیرنده ها
محوری ترین فعالیت کمک رسانی گروه ذبح گوسفند قربانی به نیت سلامتی امام زمان (عج) می باشد. چرا که اول بار این پروردگار بود که مراسم قربانی را به ما آموخت. در ظاهر قوچی را فدای اسماعیل کرد که او سلامت بماند و گویا در باطن آن ذبح عظیم را در گودال قتلگاه پذیرفت. ” وفدیناه بذبح عظیم ” ما نیز به پیروی از رب خویش همان گونه که برای سلامتی عزیزانمان قربانی می کنیم، از صدقات جام ها ( ویژه خانواده های نیازمند) و نذورات سلامتی امام زمان (عج) ( مورد استفاده کلیه اعضاء به نیت تبرک ) برای سلامتی جان آن عزیزترین عزیز گوسفندی را قربانی می کنیم. که گویا در باطن نفس خویش را با دل کندن از مال ذبح کرده باشیم. باشد که انشاء الله آن ذبح عظیم بخاطر نیت نیکمان درحق فرزندش ما را شفاعت فرماید.
وکلام آخر
یاران
اگرچه آنها که سرمای زمستان ناتوانشان ساخته، ناامیدند و آمدن بهار را باور ندارند اما ما امید داریم، ما می خواهیم بمانیم و آمدن بهار را به همه تبریک بگوییم. از این رو برای آشیانه ساختن ترکه های زمستانی را هرچند کوچک و ناچیز با اشتیاق روی هم می چینیم و با هم عهد می کنیم که آمدن بهار را باور کنیم.
جام وصل همت قطره است برای رسیدن به بیکرانه دریا! نگذاریم گزند حرفه ای طعنه زنندگان این همت را از مابگیرد.
در بیابان گر به شوق کعبه خواهی زد قدم
سرزنشها گر کند خار مغیلان غم مخور
چرا برای سلامتی امام زمان (عج) دعا می کنیم و صدقه می دهیم؟
وقتی کسی برایتان خیلی عزیز باشد همواره به یاد او هستید و برایش دعای خیر می کنید. وقتی به سفر می رود برای سلامتیش صدقه می دهید و دعا می کنید به سلامت برگردد. دعاهایی از قبیل دعای عهد و مهم تر ازهمه دعای فرج (که مضمون آن سپردن آقا به دست لطف پروردگار واز اعمال شب ۲۳ ماه مبارک رمضان می باشد.) که از جانب معصومین صلوات الله علیهم اجمعین وارد شده نشانه آن است که دعا و صدقه برای سلامتی آقا علاوه بر اینکه نشانگر علاقه و محبت شیعیان به ایشان و اظهار تجدید عهد و پیمان با آن حضرت است
‘ این سفرکرده عزیزتر از هر عزیز نیز با دعا و صدقه ما در امن و امان بیش از پیش پروردگار قرار می گیرد. دعا موجب قرب الهی است. امام مهدی (عج) در خصوص زیارت آل یس می فرمایند: ” هرگاه خواستید بوسیله ما به خداوند و به ما توجه کنید. این زیارت را که از جانب خداوند انشا شده است بخوانید “.
چرا به خویشاوندانمان نیکی می کنیم ؟
پیغمبر اکرم (ص) فرمودند : هر که می خواهد عمرش افزون و روزیش فراوان شود، صله رحم کند که آن، حسابرسی اعمال را در روز قیامت، آسان می گرداند. هر کس خواهان آن است که عمری دراز و روزی فراوان داشته باشد، صله رحم کند، زیرا این عمل نیکو در روز قیامت مجسم می شود و با زبانی گویا عرضه می دارد: پروردگارا! هر که با من پیوند و رابطه داشته، تو به او صله و احسان فرما و هر کس مرا رها کرده و از من بریده است، تو هم او را به حال خود واگذار. صله رحم و توجه به حال خویشاوندان، موجب افزایش ثروت و فزونی محبت و علاقه در میان خانواده ها و فامیل و سبب تأخیر در اجل و مرگ انسان می شود. (بحار الانوار/۷۴/۱۰۲)
بیانی از حضرت زهرا (س): خداوند صله ارحام و ایجاد رابطه با خویشاوندان نزدیک را از موجبات ازدیاد و فراوانی ثروت و دارایی قرار داده است. (بحار الانوار/۷۴/۹۴)
چرا به همسایگانمان نیکی می کنیم ؟
خاتم رسولان(ص) در تشریح حق همسایه فرموده است: ((حق الجار ان مرض عدته و ان مات شیعته و ان استقرضک إقرضته و ان اصابه خیر هنإته و ان اصابته مصیبه عزیته و لا ترفع بنإک فوق بنائه فتسد علیه الریح)) حق همسایه آن است که اگر بیماری به وی روی آورد, عیادتش نمایی و اگر مرگش فرا رسید, در تشییع جنازه او شرکت کنی و اگر از تو قرض خواست, از پرداخت آن امتناع نکنی و اگر شادمانی در زندگی اش رخ داد, بر او تبریک گویی و در مصائب و ناگواریها و در ناراحتی های او شریک باشی و بنای خویش را از کلبه وی فراتر نبرده و او را از نسیم هوا محروم نکنی.
و در حدیث دیگری ضمن اشاره به این موارد تأکید شده:(( چون میوه ای خریدی ، مقداری به او هدیه دهی و اگر نمی خواهی این کار را کنی ، آن میوه را پنهانی به منزل ببر و فرزندت را همراه میوه (در حال خوردن میوه) بیرون خانه نفرست که فرزند او آزرده شود. و بوی غذایت او را آزرده نکند (از این که نمی تواند آن غذا را فراهم سازد، ناراحت نشود.) مگر این که مقداری برایش بفرستی.))
از پیامبر اکرم(ص) روایت شده که: ((حرمه الجار علی الجار کحرمه دمه; حرمت همسایه بر همسایه, ، همچون حرمت خون است.))
از رسول اکرم(ص) پرسیدند: آیا در مال انسان غیر از امور واجب مثل زکات و مانند آن حقی وجود دارد؟ فرمودند: آری; نیکی به بستگانی که قهر کرده اند و پیوند با همسایه مسلمان. حضرت افزودند: ((مازال جبرئیل یوصینی بالجار حتی ظننت انه سیورثه; آن چنان جبرئیل درباره همسایه به من سفارش نمود ، تا آن جا که گمان کردم همسایه می تواند از همسایه خود ارث ببرد.))
Share it